Single Blog

‘Velen zien eetstoornissen als iets dat alleen vrouwen en meisjes treft.

Mannen en jongens (en mensen die zich identificeren als mannen en jongens) kunnen echter ook eetstoornissen krijgen, maar worden vaak niet gezien.

Deze animatiefilm, ontwikkeld door een onderzoeksteam in het VK (Heike Bartel aan de Universiteit van Nottingham en Una Foye aan King’s College London), is gebaseerd op de doorleefde ervaring van mannen met eetstoornissen (anorexia, boulimia, eetbuistoornis en anderen) ) en gebruikt hun eigen woorden.

De animatie toont hun ervaring met het bezoeken van hun arts in de vroege stadia van het zoeken naar hulp wanneer ze zich bijzonder kwetsbaar of ongemakkelijk voelden om over hun problemen met eten te praten.

We vroegen hen wat had geholpen, wat niet en wat ze wensten dat de dokter had gezegd of gedaan, en vervolgens ‘vertelden’ – met hun inbreng – hun verhalen in deze animatie. We hopen dat deze film de getroffen mensen helpt. ‘

Link naar de university website: https://www.nottingham.ac.uk/research/groups/hungry-for-words/consider-eating-disorders-in-men.aspx

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens