Single Blog

Vandaag deel 2. Derek vertelt over zijn gevecht met Anorexia en Binge Eating Disorder.

Hey! Wat superleuk dat je leest.
Ik ben Derek, en ik ga vanaf nu af en toe bloggen bij anorexia jongens. En binnenkort ben ik ook te vinden in de chat hier 🙂

Ik heb zelf veel problemen gehad met eten. Ik vocht met Anorexia en Binge Eating Disorder. Gelukkig is die periode nu over en heb ik balans gevonden in mijn relatie met eten. Ik hoop door mijn verhaal te delen, andere te inspireren en helpen. Jongens of meisjes die misschien nog wel elke dag vechten tegen hun relatie met eten.

Vandaag deel 2 van mijn verhaal…

Dus ik begon te zoeken naar manieren om af te vallen. Ik begon onschuldig met minder eten en 3 per week te gaan hardlopen/ workouts doen. Dit werd alleen met de tijd steeds strenger en strenger. Ik kwam al snel uit op pro-ana sites. Ik was gefascineerd, al die mensen met zo veel discipline, ik wil ook zo zijn. Ik werd al heel gauw geobsedeerd met afvallen. Ik keek documentaires over eten en telde al mijn calorieën. Op een gegeven moment was er geen moment meer op de dag dat ik niet meer dacht aan hoe ik nog minder kon eten, of extra calorieën kon verbranden. Ik had miljoenen manieren en smoesjes waardoor ik onder eten uit kon komen, of het eruit laten zien dat ik wel had gegeten. Ik loog alles bij elkaar, mijn ouders en vrienden wisten van niks. Mijn calorieën werden met de dag minder, op mijn laagste punt at ik niet meer dan 400 calorieën. Ik was toen pas gelukkig als ik in bed lag met honger, als ik dit niet had, voelde ik mij onvoldaan.

Ik vond zelf totaal niet dat ik ziek was of dat ik anorexia had, ik was daar namelijk nog veel te dik voor in mijn beleving.

Op een dag veranderde dat. Ik besefte ineens dat ik 24/7 alleen maar bezig was met eten. Ik besefte me ook toen pas dat dit echt een groot probleem was. Alles leed hier onder: school, vriendschappen, relatie met m’n ouders maar ook vooral de relatie met mezelf. Er was niets meer van mezelf over.

Dit moest veranderen, en de enige manier die ik me kon bedenken was eten. Dus ik ben toen gelijk vast beraden naar de Albert Heijn gegaan, en heb voor 20 euro eten gekocht, wat alleen bestond uit koek snoep en chips. Misschien lijkt die 20 euro niet veel, maar als je wilt, kun je daar heel erg veel troep mee kopen. Ik ging naar m’n kamer en at dit allemaal op, ik stopte pas toen ik bijna moest kotsen.

De 2 maanden die volgde werden in plaats van 24/7 bezig zijn met zo min mogelijk eten, naar hoe ga ik met mijn geld zo veel mogelijk eten kopen. Het was zelfs zo heftig dat als ik geen geld meer had, ik geld van mensen begon te lenen. Ik kwam gewicht aan en daardoor verviel ik weer in het niet eten. Ik viel dus van het ene uiterste in het andere uiterste. Het probleem was dus alleen verplaatst en niet opgelost. Ik jojode tussen twee uiterste.

Toen ik dat besefte, werd het beter. Ik was bewust dat het probleem niet eten was, maar dat ik via eten een focus had in mijn leven waardoor ik controle voelde. Ik drukte mijn gevoelens en nare gedachten hierdoor weg. Door het besef hiervan te hebben wist ik waar ik aan moest werken en heb ik dit gedaan. Ik ben zeker nog vele malen teruggevallen in mijn oude patronen. Maar steeds minder vaak en steeds minder heftig. Ik ben meer en meer in balans geraakt in mijn relatie met eten. Dit heeft mij 5 jaar van mijn leven gekost. Het was hard werken, maar het is allemaal tijd en moeite die je in jezelf besteed en die het waard is.

With great pain comes great strenght.

Wil jij ook graag je verhaal delen op onze site of wil je in contact komen met andere jongens die ook last hebben van een eetprobleem?

Kijk dan eens naar onze Facebook groep, https://www.facebook.com/groups/JijJongens/

Comments (0)