Het begint bij het bespreekbaar maken

In Nederland lijden meer meisjes dan jongens aan anorexia nervosa.
‘Slechts’ tien procent van de mensen met een eetprobleem is een jongen.
Maar voor deze doelgroep is tot nu toe te weinig aandacht, zowel in de samenleving als in de hulpverlening.

Dit wil Stichting Anorexia Jongens doorbreken door eetstoornissen bij jongens bespreekbaar te maken.

Anorexia Jongens biedt als stichting steun en informatie aan jongens en mannen die een strijd voeren met eten (of hebben gehad) en aan hun naasten.
Stichting Anorexia Jongens wil door het inzetten van  ervaringsdeskundigheid bijdragen aan zichtbaarheid en vroegsignalering en daardoor goede aansluiting in de zorg en leven. Wil jij ons steunen? Bekijk dan hieronder hoe jij je kunt inzetten voor Stichting Anorexia Jongens!

Word donateur

Stichting Anorexia Jongens is een stichting en voor een groot deel van haar inkomsten afhankelijk van bijdragen van donateurs.

Heb jij steun aan de informatie, voorlichting en belangenbehartiging van Stichting Anorexia Jongens of draag je het onderwerp een warm hart toe?

We hebben in de afgelopen 10 jaar al meer dan 700 jongens en 400 ouders mogen helpen met informatie en dat willen we graag dat nog heel lang blijven doen, samen met jouw steun!

Word dan donateur vanaf 10.- per jaar!

Word vrijwilliger

Stichting Anorexia Jongens groeit hard en heeft veel ambities. Zo veel dat we nog meer enthousiaste vrijwilligers nodig hebben om ons werk te kunnen doen.

We hebben veel goede en leuke plannen om de voorlichting op scholen en aan zorgprofessionals te verbeteren. Maar zonder jou kunnen we dat allemaal nooit realiseren.

Word ambassadeur

Stichting Anorexia Jongens biedt steun en informatie aan jongens en mannen die een strijd voeren met eten (of hebben gehad) en aan hun naasten. Stichting Anorexia Jongens wil op basis van ervaringsdeskundigheid bijdragen aan adequate preventie en goede kwaliteit van zorg en leven.

Hiervoor willen we ook de scholen en de zorgprofessional meer betrekken bij dit probleem. Word ook ambassadeur van Stichting Anorexia Jongens.

“Anorexia bij jongens is een onderbelicht probleem.

Mensen weten vaak niet eens dat het bestaat.

Maar het bestaat wel degelijk.” Ron Meijering

Ron Meijering is ervaringsdeskundige en initiatiefnemer

van Stichting Anorexia Jongens.

“Mijn ouders wisten van niets.

Aan mijn vrienden durfde ik het ook niet te vertellen.

Ik ben blij dat ik er nu met anderen over kan praten.”

Laten we kennis maken