Single Blog

RTL Nieuws – Jet van Nieuwkerk openhartig over eetstoornis

Jet van Nieuwkerk (29) raakte tien jaar geleden in paniek als ze niet ze niet vijf keer per week kon sporten. Dit vertelt ze in de driedelige documentaireserie Niet gezond meer.

Bron: RTLNieuws.nl

“Vier of vijf keer sporten hoeft niet per se heel veel te zijn, maar ik mocht van mezelf absoluut niet afzeggen. Ik zou in paniek raken als ik niet zou gaan, dat is het heftige eraan”, vertelt ze aan vriendinnen met wie ze terugblikt op de tijd dat ze een eetstoornis had.

Jet van Nieuwkerk hield haar ongezonde gedrag verborgen voor haar omgeving. “Naast mijn leven met school en vriendinnen, bestond er ook een geheime wereld van eetschema’s, sportschema’s en totale controle”, vertelt ze in de eerste aflevering die de NTR afgelopen woensdagavond (21.05 uur) uitzond op NPO 3.

In Niet gezond meer waarschuwt Jet voor de gevaren van een ongezond eetpatroon. Het gevaar bestaat dat mensen doorslaan door de fithype en alle informatie over gezond eten. “En als je dan perfectionistisch en een beetje onzeker bent, dan is dat ontzettend gevaarlijk.”

Lees meer op rtlnieuws.nl

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens