Single Blog

Project Invisible Cities van Wouter, Lucas, Dagmar en Sophie succesvol afgerond

Wij zijn de redactie van invisible cities, en wij zijn trots om te melden dat na weken onderzoek en hard werk ons doel is bereikt! We hebben in de afgelopen week twee interviews geplaatst op de website ‘Medium’.

We praten in deze interviews met twee jongens over hun eetstoornis. Op deze site kun je links naar het interview vinden. We zijn erg tevreden op ons werk en we hopen dat jullie het interessante interviews vinden! We willen iedereen bedanken die ons geholpen heeft met tips en andere hulp.

In het bijzonder willen we Ron bedanken voor alles wat hij heeft gedaan om ons te helpen. Dankzij hem hebben we iemand gevonden die we uiteindelijk hebben geïnterviewd! We vonden het als redactie erg interessant om ons te verdiepen in dit onderwerp.

We zijn erachter gekomen dat eetstoornissen onder mannen een groter probleem is dan de meeste mensen denken. Vooral hulp zoeken is voor veel mannen erg ingewikkeld.

Vaak hangt er nog een extra taboe in de lucht, omdat sommige denken dat een eetstoornis niet een probleem is waar mannen last van kunnen hebben. Mannen denken dat ze er niet over mogen praten, want anders ben je geen echte ‘vent’.

Dit is natuurlijk onzin, maar het vooroordeel bestaat helaas wel. Wij raden iedereen die een eetstoornis heeft aan om hulp te zoeken, bijvoorbeeld door contact op te nemen met Ron of een andere organisatie. Hulp zoeken is altijd de eerste stap om een probleem op te lossen.

We willen nogmaals iedereen bedanken die ons geholpen heeft de laatste paar weken en we zijn benieuwd wat voor reacties we krijgen op onze interviews!

Vriendelijke Groeten,

Wouter, Dagmar, Lucas en Sophie

P.S. Als je ergens over wilt praten, of als je een verhaal hebt wat je kwijt wil, kan je ons een e-mail sturen naar info@anorexiajongens.nl

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens