Single Blog

Oproep onderzoeksdeelname Eetbuien de Baas

Wil je een bijdrage leveren aan de verbetering van de bestaande behandelingen voor eetbuien? Dr. Lotte Lemmens, assistant professor aan de Universiteit Maastricht is op zoek naar deelnemers voor het onderzoeksproject ‘Eetbuien de Baas – Onderzoek naar factoren die samenhangen met eetbuien’.

Meer specifiek is zij op zoek naar proefpersonen (m/v; 18-65 jaar; met/zonder eetstoornis diagnose; BMI>18.5) met een eigen smartphone, die met enige regelmaat (minstens 1 keer per week) eetbuien hebben. 

Wat houdt deelname precies in?

Aan deelnemers wordt gevraagd om twee weken lang voor en na elk eetmoment via een app op hun smartphone vragen te beantwoorden over eten, gedachtes en emoties. Het gaat echt om bijhouden wat er gebeurt. Deelnemers hoeven (nog) niets te veranderen. Deelnemers hoeven niet naar de universiteit te komen. Ze ontvangen een gedetailleerde digitale handleiding, en een eendaagse training over het installeren en gebruik van de app. Alle gegevens worden geanonimiseerd en vertrouwelijk verwerkt en opgeslagen. 

Nieuwsgierig geworden?

Op www.maastrichtuniversity.nl/fpn/btb vind je meer informatie over de studie en een link naar het aanmeldingsformulier.

Comments (0)