Single Blog

Mafalda Rakoš- zoekt mannelijke deelnemers voor haar expositie’s

Men get eating disorders too..

… maar het blijft voor een grote groep mensen toch nog steeds een onbekend fenomeen. Het is niet verwonderlijk dat veel mannen en jongens zich niet uiten over hun eetstoornis of zich er niet bewust van zijn en aarzelen om hulp te zoeken.

Ook al groeit het bewustzijn, de schaamte en eenzaamheid verbonden aan de eetstoornis kan ongelooflijk groot zijn.

Toen Mafalda 17 was, leed ze aan anorexia, maar herstelde  met veel hulp van haar omgeving. Daarna had ze  contact met vele andere betrokken personen voor haar 5-jarige project “Ik wil verdwijnen” en bleef ze diep geloven in de bewustwording en wilde een licht werpen op de “andere kant” van de ziektes.

De belangrijkste boodschap? Een Eetstoornis gaat eigenlijk nooit over eten, zijn ook geen teken van zwakte maar van kracht, en je staat er niet alleen voor!.

Wie is Mafalda Rakoš

Mafalda Rakoš is fotograaf en antropoloog, ze reist Europa en India door met haar expositie, “I want to disappear”.

 

Ze bezocht onder andere het:

  • Congres voor eetstoornissen – AKH in Wenen,
  • Fotografia-festival  in Rome, Een internationaal congres voor eetstoornissen
  • Alpbach, AT, in Athene Fotofestival – GR, FOCUS
  • Mumbai, in India, circulatie (s)
  • Festival voor jonge Europese fotografie  in Parijs, en nog vele meer….

Nu is ze op zoek naar 2 of 3 mannen of jongens die Anorexia, Boulimia, Binge Eating of een andere eetstoornis hebben of hebben gehad. Ze wil graag samen met je jouw verhaal vertellen in een redactioneel stuk, waarin ook jij als schrijver betrokken bent. Het maakt niet uit hoe oud je bent.

Waarom?

Opstaan en openlijk praten over je probleem kan eng zijn, maar ook heel helend. Voor Mafalda is het belangrijk dat de samenwerking een aangename ervaring is voor alle betrokkenen.

Als je denkt dat je je verhaal met anderen wilt delen en met een creatieve manier wil omgaan met je ervaring , dan is dit misschien een goede kans. Veel meisjes met wie ze heeft gewerkt, hebben genoten van het duiken in hun herinneringen en er iets nieuws van maken. Het hielp hen vaak om een nieuw licht op hun ervaringen te werpen.

De samenwerking is echt bedoeld als een krachtige, positieve daad. Het kan goed zijn om eens afstand te nemen en na te denken over alle stappen die je nu al hebt gezet.

Bovendien zal het helpen om het sociale taboe rond het onderwerp te doorbreken, vooral voor mannen. Ze heeft vaak erg positieve reacties gekregen op het project van andere mensen die ook een eetstoornis hebben of hebben gehad. Velen zeiden dat het een opluchting was om te horen en te zien dat ze er niet alleen voor staan

Lijkt het jou leuk om je verhaal samen met Mafalda Rakoš op een mooie en respectvolle manier te delen met de wereld, stuur ons dan een mail via info@anorexiajongens.nl op via het contact formulier.

Wil je nog meer weten of Mafalda, bekijk dan hier dan naar film “I want to disappear”.;

 

 

Comments (0)

Post a Comment

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens