Single Blog

Linda Nieuws – Tom (29) blogt over eten en heeft anorexia: ‘ik wil de andere kant van die medaille laten zien’

Tien jaar geleden begon Tom met fanatiek sporten om strakker en fitter te worden. Maar beetje bij beetje werd het dwangmatiger: ‘Ik at steeds minder en ging tegen m’n zin in naar de sportschool.’

Nu zit Tom Boltendal (29) in een kliniek waar hij behandeld wordt voor anorexia.

Bron: LindaNieuws.nl door Raounak Khaddari

SCHOONHEIDSIDEAAL

“Ik had een schoonheidsideaal en wilde aan mijn lichaam werken”, vertelt Tom als we hem vragen hoe zijn eetprobleem begon. “Onbewust heb ik destijds de basis gelegd voor mijn huidige probleem.” In de zomer van 2013 had hij eindelijk een lichaam bereikt waar hij trots op was. “Ik kreeg aandacht en complimenten.” Maar in plaats van een voldaan gevoel, zorgden de positieve reacties ervoor dat Tom nóg meer van die erkenning en waardering wilde.

 

DWANG

“Ik werd veeleisender. De cardiosessies werden langer en intensiever en m’n maaltijden werden kariger. Langzaam veranderde mijn schoonheidsideaal. Gespierd zijn vond ik steeds minder belangrijk, ik wilde dunner worden.” Dus werd het sporten steeds meer een dwang. “Ik was graatmager, sporten was haast onmogelijk en daarom ging ik nóg minder eten.” Zo werd het lichaam van Tom steeds zwakker: hij was chagrijnig, had het constant koud, z’n haar werd dunner en ook zijn libido verdween door de tekorten waarmee z’n lichaam kampte.

DEPRESSIE

Toch heeft Tom lang met ondergewicht geleefd. “Sinds 2014 word ik, zonder veel succes, behandeld voor een depressie. Inmiddels durf ik te stellen dat anorexia één van de oorzaken is. Misschien wel dé oorzaak. Dat besef was de aanleiding om vijf maanden geleden hulp te zoeken voor mijn eetprobleem.” En dat hield Tom (gelukkig) niet voor zichzelf.

Lees het complete verhaal op lindanieuws.nl

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens