LEZINGEN OVER DE EETSTOORNIS

Je hebt een eetstoornis je bent het niet. Dat is voor vele een verrassende invalshoek waarschijnlijk. want de term ‘eetstoornis’ wordt door iedereen gekoppeld aan bijvoorbeeld anorexia en boulimia en niet eten. Stichting Anorexia Jongens vindt het belangrijk dat informatie vanuit alle hoeken bekeken wordt. In het bijzonder dat deze eetstoornis bij jongens meer bekendheid krijgt. Want van alle (bekende) gevallen van anorexia is 10% een jongen of een man en bij kinderen tussen de 9 en de 13 zelfs 33% (bron telegraaf Drs. Annemarie van Bellegem). Over deze eetstoornis bij jongens en mannen is dus erg weinig informatie beschikbaar. Daarom geeft Ron Meijering voorzitter van Anorexia Jongens en ervaringsdeskundige regelmatig lezingen over dit specifieke onderwerp.

HET DELEN VAN ERVARINGSDESKUNDIGHEID OVER DE EETSTOORNIS ANOREXIA

De lezingen vinden plaats op de locatie. Wij zijn bijvoorbeeld vaak te gast bij scholen en universiteiten. Onze lezingen helpen jongeren, ouders en hulpverleners bij het herkennen en behandelen van deze eetstoornis bij jongens en mannen. Het is ons doel om ervaringsdeskundigheid te delen met andere professionals. We geven tips   en informatie over anorexia die in de opleiding niet of weinig naar voren komen en putten hierbij uit onze eigen (persoonlijke) ervaring.

MEER INFORMATIE OVER DEZE EETSTOORNIS BIJ JONGENS?

Wil je meer informatie over de lezingen die Ron Meijering voor Anorexia Jongens geeft? Stuur ons dan een aanvraag via het onderstaande formulier. Samen stemmen we de lezing af op de specifieke doelgroep voor wie we gaan spreken.

Laat ons weten wat we voor je kunnen betekenen.

Wij zijn heel benieuwd waar je graag een lezing over wilt verzorgen. Stuur ons hieronder een bericht en we nemen snel contact met je op.