Single Blog

Joop zijn verhaal over Anorexia en de jaren eromheen

Vandaag het vervolg nummer 2 van de blog van Joop.

 In de tuin had een van mijn broers een kippenhok gebouwd met een vrije uitloop ren. Om de zoveel weken kwam een oom langs die een aantal kippen slachtte. De dieren bleven nog even lopen zonder kop. Toen ik dat zag rende ik de schuur uit: elke dag had ik geholpen deze dieren te voeren, ze hoorden bij ons leven. Even later zag ik de ingewanden in een emmer en kokhalsde. Ik dacht: nooit van mijn leven zal ik vlees van kippen door mijn keel kunnen krijgen.

Alleen in de tuin speelde ik graag met zand in een oude stoel waarop een plank lag met een gat erin: in verschillende bakjes kwam zand alsof het ijsjes waren. Ik droomde van ijsjes.

In het gezin hing ik er een beetje bij. Mijn zus zag ik zelden, ze werkte en kreeg verkering. De enige echte broer sloot zich gezien zijn leeftijd aan bij de oudere halfbroers. Voor het gedwongen wandelen programmeerde hij mij: ik moest hem knepen geven in zijn hand voor stoepranden die eraan kwamen en bij het oversteken van de straat.

Voor zowel de twee broers als mijn moeder moest ik voortdurend boodschappen doen. 

Als het even kon trok ik me terug met stripboeken, ’s zomers in de tuin en ’s winters in een grote stoel bij de warme kachel. En wanneer niemand het zag: snoepen!  Steeds meer begon mij het aan tafel gaan om te eten tegen te staan.

Volgende week blog nummer 3 van Joop


Als ervaringsdeskundige schrijft Joop in 10 blogs over de periode in zijn jeugd waarin hij niet meer wilde eten.

Best heftig, Joop vertelt ook wat zich vooraf thuis afspeelde en hoe het in de tienertijd gelukkig goed kwam.

Misschien herken je iets. Of vind je het gewoon interessant om te lezen over zijn worsteling met eten.

Met vragen kun je terecht via de site van anorexiajongens.nl of rechtstreeks via de mail van Joop: jhsbrussee@gmail.com

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens