Single Blog

‘Emma wil leven’ komt naar Ede

Kun je je de documentaire ‘Emma wil leven’ nog herinneren? Deze uitzending was het meest bekeken programma van 2016, bekeken door één op de twee jongeren. In de docu volgt filmmaakster Jessica Villerius de achttienjarige Emma die strijd tegen anorexia. 

Bron: indebuurt.nl

Van de documentaire is een theatervoorstelling gemaakt onder dezelfde naam. Het is een solovoorstelling met acteertalent Lisse Knaapen. Zij speelde ook in de musical SKY en de toneelvoorstelling Intouchables. De voorstelling is geproduceerd door Solo Stories. Zij vertellen persoonlijke verhalen met een acteur of actrice zo dicht mogelijk op het publiek.

Het verhaal

Op haar twaalfde wordt Emma gediagnosticeerd met de ziekte anorexia nervosa. Dat wat begint met een drang naar controle, resulteert juist in het verlies hiervan. Op achttienjarige leeftijd is ze klinisch uitbehandeld en heeft ze nog maar één wens: ze wil naar een kliniek in Portugal, in de hoop daar de strijd met haar ziekte aan te gaan om nu echt beter te worden. Na zes jaar van gedwongen opnamen, extreme eenzaamheid, gedwongen voeding en zware strijd vraagt ze haar ouders om haar de reis te laten maken. Wonder boven wonder krijgt ze in Portugal een opvallende opleving. Ze krijgt hoop en maakt de belangrijkste beslissing van haar leven: ze kiest voor het leven. Maar het blijkt te laat: de schade aan haar lichaam is zo enorm, dat deze het langzaamaan opgeeft. Uiteindelijk bezwijkt Emma tijdens haar strijd.

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens