Single Blog

Derek vertelt over zijn gevecht met Anorexia en Binge Eating Disorder.

Hey! Wat superleuk dat je leest.
Ik ben Derek, en ik ga vanaf nu af en toe bloggen bij anorexia jongens. En binnenkort ben ik ook te vinden in de chat hier 🙂

Ik heb zelf veel problemen gehad met eten. Ik vocht met Anorexia en Binge Eating Disorder. Gelukkig is die periode nu over en heb ik balans gevonden in mijn relatie met eten. Ik hoop door mijn verhaal te delen, andere te inspireren en helpen. Jongens of meisjes die misschien nog wel elke dag vechten tegen hun relatie met eten.

Mijn probleem met eten begon toen ik van groep 8 naar de 1ste klas middelbaar ging. Ik was toen net 13 jaar oud. Ik ben gepest op de basisschool en daardoor wilde ik helemaal opnieuw beginnen op het middelbaar. Ik had gekozen voor de Vrijeschool. Deze school had ik gekozen voor de open, tolerante en vooral creatieve sfeer. Het was dus een vrij vreemde school vergeleken met andere middelbare scholen. Het gebouw had rare vormen, en de leraren waren soms ook vrij zweverig. Op school liepen ook allerlei verschillende soorten mensen rond, maar die werden daar juist door gewaardeerd, omdat ze authentiek waren. Vreemd genoeg was ik toch bang om weer gepest te worden. Ik wilde er nu bij horen, populair zijn, en niet meer het pispaaltje zijn. 

 Ik werd gepest op mijn basisschool omdat ik op ballet zat en alleen met meisjes echt omging. Dat vonden mijn stoere hetero klasgenoten op de basisschool genoeg reden om mij maar te pesten en me gay te noemen. Toen ik naar de middelbare school ging ben ik doorgegaan met ballet, maar heb dit van iedereen verborgen. Ik vertelde mijn vrienden dat ik was gestopt en voor iedereen op school heb ik het verzwegen. Ik wilde normaal zijn, dus ik deed me zo normaal mogelijk voor. Ik hield er normaal juist erg van om op het podium staan, te schitteren, me mooi te kleden en vooral niet basic te zijn. Dit heb ik alleen allemaal weggedrukt in die tijd. Ik hield me op de achtergrond, totaal niet zoals ik echt ben. Als klasgenoten of leraren vroegen naar mijn hobby’s zei ik dat ik tekenen leuk vond, ook al vond ik dat eigenlijk vreselijk.

Omdat ik zo graag populair wilde worden dacht ik, als ik er nou eens heel goed uit ga zien, met een sixpack en mooi lichaam, dan moeten ze me wel leuk vinden. Ik zag in die tijd populair zijn als het perfecte leven, altijd mensen om je heen, mensen die tegen je op kijken. Je wordt uitgenodigd voor alle feestjes, je doet ertoe, je wordt gezien en gewaardeerd. Of te minste, zo dacht ik dat het zou zijn. …

Volgende week verteld Derek verder! Dus hou de site in de gaten.

Wil jij ook graag je verhaal delen op onze site of wil je in contact komen met andere jongens die ook last hebben van een eetprobleem? Kijk dan eens naar onze Facebook groep, https://www.facebook.com/groups/JijJongens/

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens