Single Blog

BrightLine belt voor Anorexia Jongens naar 100 scholen

Ruim 10% van alle (bekende) gevallen van anorexia is een jongen of een man. Bij kinderen tussen de 9 en 13 jaar zelfs 33%! Om meer bekendheid te krijgen voor deze eetstoornis geeft Ron Meijering van www.anorexiajongens.nl interactieve lezingen. BrightLine belt nu naar 100 scholen. 

 Lezingen over de eetstoornis

Je hebt een eetstoornis, je bent het niet. Dat is voor vele een verrassende invalshoek waarschijnlijk. De term ‘eetstoornis’ wordt door iedereen gekoppeld aan bijvoorbeeld anorexia en boulimia en niet eten. Ik persoonlijk vindt het belangrijk dat de informatie vanuit alle hoeken bekeken wordt. In het bijzonder dat deze eetstoornis bij jongens meer bekendheid krijgt. Van alle (bekende) gevallen van anorexia is 10% een jongen of een man en bij kinderen tussen de 9 en de 13 zelfs 33% (bron telegraaf Drs. Annemarie van Bellegem). Over deze eetstoornis bij jongens en mannen is dus erg weinig informatie beschikbaar maar zeker vraag naar. Daarom geef ik als voorzitter van Anorexia Jongens en ervaringsdeskundige regelmatig lezingen over dit specifieke onderwerp.

 Het delen van ervaringsdeskundigheid over de eetstoornis anorexia

De lezingen vinden plaats op de locatie. Ik ben bijvoorbeeld vaak te gast op scholen en universiteiten. De lezingen helpen jongeren, ouders en hulpverleners bij het herkennen en behandelen van een eetstoornis bij jongens en mannen. Het is mijn doel om ervaringsdeskundigheid te delen met andere mensen en professionals. Ik geef tips en informatie over anorexia die in de opleiding niet of weinig naar voren komt en put hierbij uit mijn eigen (persoonlijke) ervaring.

 Wat komt er aan bod tijdens de lezing

  • Wat is een eetstoornis, hoe ontstaat deze en hoe kun je daar nu het beste mee omgaan.
  • Kunnen jongens ook een eetstoornis krijgen en hoeveel zijn het er precies.
  • Mijn eigen persoonlijke verhaal.
  • De gevolgen van een eetstoornis (filmpje Emma Wil Leven).

Wilt u ook een interactieve lezing verzorgd hebben bij u op school neem dan contact met ons op.

Comments (0)

© Copyright 2017 - Stichting Anorexia Jongens