Single Blog

Begin 2019 worden theatervoorstellingen vertoond van de aangrijpende documentaire ‘Emma wil leven’ in verschillende theaters in Nederland.

Gebaseerd op de gelijknamige en indrukwekkende documentaire van Jessica Villerius en op gesprekken met betrokkenen en (ervarings)deskundigen is ‘Emma wil leven’ een even intens als intiem portret.

Volgens haar ouders en artsen is Emma ernstig ziek. En hoewel ze probeert te luisteren naar hun adviezen is er iets dat haar steeds anders laat handelen. Iets dat sterker is: de stem van anorexia. In haar hoofd is een strijd gaande op leven en dood. Emma wil leven, maar is ze in staat om weerstand te bieden aan alle negatieve gedachten die haar hoofd vullen?

Voor onderstaande voorstellingen kunnen kaartjes worden besteld via dit formulier

Vanuit Human Concern worden op vijf verschillende locaties theatervoorstellingen georganiseerd in een unieke setting waarbij HC Ervaringsprofessionals en medewerkers aanwezig zijn. Tijdens de ontvangst en na afloop van de voorstelling is er de mogelijkheid om de aanwezige Ervaringsprofessionals, cliënten en oud-cliënten vragen te stellen. Na afloop van de voorstelling is er tevens gelegenheid om een bijeenkomst bij te wonen waar een Ervaringsprofessional vertelt over haar ervaring met herstel, de visie en behandelmogelijkheden bij Human Concern.

Den Haag: zondag 10 februari. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Theater De nieuwe Regentes  
Amsterdam: zondag 3 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in het Compagnietheater 
Zwolle: zaterdag 9 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Cultuurhuis Stadshagen
Tilburg: zondag 24 maart. Ontvangst vanaf 1.430 uur in Theater de Nieuwe Vorst 
Utrecht: zondag 31 maart. Ontvangst vanaf 14.30 uur in Het Huis

De documentaire ‘Emma wil leven’ werd op 22 november 2016 uitgezonden op BNN, met een voor- en nagesprek met Jessica Villerius, Emma’s ouders, (oud-)patiënten en deskundigen, onder leiding van Sophie Hilbrand. De uitzending werd bekeken door 651.000 mensen en werd met 289.000 kijkers het meest bekeken online programma van 2016.

Één op de twee jongeren zag de documentaire. ‘Emma wil leven’ won de NVvP-Media Prijs, een prijs waarmee de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie de belangstelling voor psychiatrie in de media wil stimuleren.

Bekijk hier de trailer: 

Comments (0)